Първият Главен инспектор получи почетни знаци на ВСС и Прокуратурата

9 Април 2015

По повод приключването на мандата, първият главен инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет (2008 - 2015 г.) Ана Караиванова бе наградена с Почетен личен знак - златен на ВСС и Почетен личен знак на Прокуратурата на Република България. Представляващият ВСС Соня Найденова заяви, че отличието е за приноса на г-жа Караиванова в организацията и институционалното изграждане на Инспектората. „За проявения хъс, ентусиазъм, усърдие и сърце, проявени и при създаването на допълнителното звено за заявленията срещу нарушаване правото на разглеждане на делата в разумен срок", посочи представляващият ВСС.

Почетеният знак на Прокуратурата на Република България бе връчен на г-жа Караиванова от главния прокурор Сотир Цацаров. Той посочи, че не  винаги е бил съгласен с позициите, изразявани от главния инспектор, но е уважавал отстояването им.

Ана Караиванова призна, че не е очаквала да бъде отличена. Тя пожела на новия Главен съдебен инспектор Теодора Точкова да има сили да превърне Инспектората в устойчива институция.